In English

 

A Gyógyszerészi Kémiai Tanszék vezetője: Dr. Borbás Anikó egyetemi docens
Levelezési cím: Debreceni Egyetem, Pf 70, 4010 Debrecen
Telefon: (52) 512-900/22896
Fax: (52) 512-914

gyógyszerkémia, gunda tamás A Gyógyszerészi Kémiai Tanszék önálló tanszékként 2003-tól működik a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centruma Gyógyszerésztudományi Karán belül és a gyógyszerészhallgatók oktatását látja el. Ezt megelőzően 1997-2002 között mint DE-MTA Gyógyszerészi Kémiai Tanszék működött, amely a Magyar Tudományos Akadémia 1961-ben alapított Antibiotikumkémiai Kutatócsoportjából alakultgyógyszerkémia, gunda tamás.

A Tanszék fő kutatási területei:

A debreceni antibiotikumkutatás történetéről többet is megtudhat itt. A konkrét tudományos munkát az egyes kutatókkal kapcsolatosan részletezzük.

Kutatási felszerelés:

A kutatómunkához több jól felszerelt preparatív labor áll rendelkezésre, a TEK Kémiai Tanszékcsoportjának műszeres részlege modern műszerekkel van ellátva (HPLC, GC-MS, FAB-MS, FT-IR, 500 MHz és 200 MHz NMR stb.) A műszeres részleg, amit a Kutatócsoport és a Szerves Kémiai Intézet közösen üzemeltet, a saját kutatásain és az oktatási feladatokon túlmenően az Egyetem többi intézete és a környékbeli gyógyszergyárak részére is végez analitikai szolgáltatást.

Oktatási feladatok:

A Tanszék részt vesz a gyógyszerész és vegyészhallgatók oktatásában. A végzettek részére lehetőség van a Ph.D. képzés keretei között továbbképzésben résztvenni és bekapcsolódni a tudományos munkába.

Nemzetközi kapcsolatok:

A tanszék gyümölcsöző együttműködést folytat több európai és tengerentúli akadémiával és egyetemmel, valamint kutatóintézettel (Franciaország, Japán, USA, Lengyelország, Belgium, Oroszország)

 

Debreceni Egyetem (foto © Gunda T.)

 

* Az egyetemről *

utolsó módosítás: 2012.9.6. Észrevétel:  * Gunda Tamás   

-->